RSS (2) Donar d'alta cerques

27 d’abril 2007

Hem de suposar que ja esteu rebent d'alguna manera rss de llocs de notícies i blogs. Molt bé.

Ara ve la segona part. Et pots donar d'alta no només a novetats en aquests àmbits sinó també a CERQUES...

Per exemple puc cercar la paraula "museu" a Google News i trobar que fa 7 hores la Vanguardia publica que el Mnac, el Macba i la Fundació Miró se sumen a la nit dels museus. Si en aquesta pàgina de cerca recullo el RSS i l'afegeixo al meu lector, amb cada notícia que reculli Google News sobre museus, vingui d'on vingui, rebré l'avís. Puc fer-ho també amb Google Blogs o a Technorati els dos grans buscadors de blogs i descobrir que es diu sobre els museus als blogs. Sobre els museus, sobre un museu determinat, o un tema concret, fins i tot amb una divertida estadística per temps:


Posts sobre Maragall i l'estatut en els darrers 30 dies, ejem...
Technorati Chart


O sobre l'expo Barcelona and Modernity que corre ara pels Estats Units i els impactes d'inauguració, crítiques...
Technorati Chart


Les possibilitats són molt diverses, cadascú se'n pot fer un grup a mida. Un petit llistat de termes de cerca que ens afectin i dels quals estarem permanentment al corrent.

I es clar això també serveix per a altres formats. Com les fotos a Flickr o els videos a You Tube. Si a algú vol compartir les fotos que ha fet al museu les veurem al moment. O els vídeos !!! (acabo d'afegir aquest gadget al blog).

Em queda pendent descobrir bons cercadors de notícies o blogs en català, poc visibles en els cercadors internacionals. Si algú en coneix cap, que ho digui!!! El més interessant que conec és Bitàcoles.net però les cerques produeixen molts resultats poc rellevants, molt soroll. Acabes per tornar a Google...

Conclusió del segon capítol: Amb RSS podem estar informats diariament del que es diu a les notícies i a la blogosfera sobre nosaltres i sobre els temes que ens afecten.

Deures: Està clar, fer la llista de cerques útils per a cadascú i donar-la d'alta!

2 comentarios

Anònim ha dit...

Segueixo amb estupefacció les teves lliçons. M'estic aplicant a fer els deures que demanes

30 de maig del 2007, a les 20:31
AlbertSierra ha dit...

Gràcies Jesús. No cal restar estupefacte, això és com anar en bicicleta, des de fora sembla molt difícil però un cop ets dalt no pots parar...

4 de juny del 2007, a les 21:19