Eines d'Internet per al Patrimoni

17 de febrer 2009

Retorno al blog després d'unes setmanes. Ara fa uns dies, el 26 de gener, vam fer una jornada de formació d'un matí centrada en les eines que Internet posa al nostre abast. En Pep Vives va parlar de Creative Commons, en Daniel Solé de Wikipèdia i jo vaig donar una llista d'eines de gestió i de difusió. Una llista tan llarga que el més còmode va ser generar un blog amb les adreces i els exemples recollits allà. Ara racionalitzo una mica la informació i us la passo en aquest post.

Aquí teniu el powerpoint perquè us feu una idea del que vaig mostrar. Alguns enllaços no funcionen bé (?), i el millor és veure'ls al llistat que he preparat al delicious. Teniu totes les referències etiquetades amb la paraula clau "einespatrimoni". Així, si trobeu alguna web o recurs que us sembla interessant i teniu compte a delicious (molt recomanable!) li podeu posar aquesta etiqueta i també apareixerà a la llista.

Jugant una mica vaig fer també un parell d'screencast, dos tutorials, us els poso també aquí:

Com obrir un blog a Blogger

Com obrir una galeria a Flickr

L'assistència va ser molt bona, més de 100 persones, majoritàriament professionals de museus, amb els quals gairebé no vaig poder parlar a banda de la sessió perquè vaig haver de marxar corrents. L'interès hi és i la gent vol fer coses, no hi ha dubte.

1 comment

Hola Albert.

primer de tot agrair la teva "master class" ja que personalment vaig rebre consells molt útils i algunes idees.

Una d'elles s'ha plasmat en la creació d'un blog sobre arxivística i noves tecnologies que vull compartir amb tots vosaltres. Us passo la URL:

http://arxiusdospuntzero.blogspot.com

David González
Arxiu Històric de Sabadell

23 de febrer del 2009, a les 9:40