El MOMA renova la seva web

05 de març 2009



Una de les institucions més prestigioses del món museístic, el MOMA renova demà divendres la seva web. El New York Times publica un article molt interessant sobre cap a on van els museus en el nou entorn 2.0 d'Internet i com el MOMA mira d'adaptar-s'hi:

Estem en una època en la que els blogs, compartir fotos, xarxes socials, marcadors i moltes altres maneres de crear comunitats en línia d'amants de l'art s'han convertit en una part molt més important de les webs dels museus, liderats per museus com el Walker Art Center de Minneapolis, el Brooklyn Museum o el Museu d'Art de Indianapolis, la web del qual conté un dashboard amb informació actualitzada, com ara la mida de les dotacions del museu, el seu ús diari d'energia i el temps mitjà que les persones passen mirant la seva web.

Quines són les novetats? doncs ja us les podeu imaginar: vídeo, participació dels usuaris, calendaris i mapes interactius... I llencen la web amb la intenció de veure com respon el públic i analitzar quines coses funcionen i quines no. És un work in progress, o dit en català, un treball continu.

Demà toca mirar-la...

Actualització (6-3-09):
Bé, imagino que som uns quants milers de frikis de l'art que estem intentant veure la web perquè va més lenta que un gabinet jurídic. Però al final carrega. I és força sorprenent... El menú està abaix (?) i la home i les subhomes són "modelnes" però un cop entres en algun dels apartats, el disseny és molt elegant i funcional. L'ús de la tipografia és simplement admirable. L'organització de la informació és molt bona i trobes les coses amb una certa facilitat. Fan com els diaris, que al final d'algunes pàgines posen una barra amb suggeriments d'altres temes d'interès. I la part de participació on-line està impecable... Les fotos són les que els usuaris pengen a Flickr! (és l'slideshow que veieu aqui dalt) no sé com s'ho fan amb els drets, però ho haurem de preguntar perquè si ells poden, amb la llista d'artistes que tenen, ja em diràs si no hem de poder-ho fer nantros... Una web per remenar i remenar. I apuntar i apuntar...