iPads a Pompeia. Ui que guai...

29 de setembre 2010

L'arqueologia és un dels sectors del patrimoni que juntament amb la restauració de béns mobles s'han tecnificat més en la última dècada. Moure dades, dibuixos, fotografies... els portàtils són ja un estri obligat i la digitalització de les dades també. Hi ha però qui encara fa un pas més i aprofitant la nova joguina d'Apple, l'hipnòtic iPad, es plantegen aconseguir un procés de treball sense papers, digital des de l'inici comptant que la petita bèstia organitza les fotos, permet dibuixar directament, escriure, anotar sobre les fotos, moure bases de dades i a sobre la bateria et dura tot un dia sense endollar... arrrrggg perquè no se m'ha acudit a mi abans... Vull ser arqueòleg i excavar amb un iPad, arrrrgggg!!!! ejem... perdò...

La Universitat de Cincinnati té un projecte d'excavació a Pompeia pel qual han fet aquesta aposta, iPad com a eina de treball digital. I si és veritat el que diuen... és un encert espectacular. L'article on ho expliquen aquí en versió original i aquí traduït al català gràcies a Google. No us perdeu les fotos su-per-guai-chis a la pròpia web d'Apple i l'explicació/venda de moto a sota (i en català també...).

Gràcies mil a la Mariona Aragay de l'ICAC per difondre la història via Twitter. És una autèntica catalitzadora del canvi.

1 comment

Mariona Aragay ha dit...

M'encanta l'articlet... Jo també vull ser arqueòloga i excavar amb iPad! Moltíssimes gràcies a tu, em fas pujar els colors :)

30 de setembre del 2010, a les 17:22