Realitat augmentada cinc estrelles

26 d’agost 2011

M'arriba via @RodrigoBurgos_ i @daniguties un vídeo amb l'aplicació que han fet per un museu polonès el Sukiennice de Krakovia amb realitat augmentada i codis QR que ha tingut un èxit espatarrant. Actors "surten dels quadres" quan els mires amb l'iPhone i expliquen una història. Però quina història? "Històries de guerra, d'amor, crims, bogeria, misteri..." Ahhh.... caramba... La tecnologia està molt bé. La campanya és perfecta, amb cartells exteriors provocant interaccions via sms i Facebook (es veu perfecte en aquesta versió més llarga) però la clau de l'èxit per mi són les històries que expliquen...

Vale si... i que et deixen un iPhone... ;)



3 comentarios

Albert, l'aplicació és genial! Se sap si algun museu d'aquí ja la utilitza? Tinc entès que a Guissona han realitzat un projecte semblant, però desconec si ofereixen recreacions històriques o només imatges. Espero seguir l'actualitat 2.0. (o 3.0., que ja hi som!) a través del teu blog.

28 de setembre del 2011, a les 21:47
AlbertSierra ha dit...

Hola Daniel. Aquesta aplicació es feta expressament per a aquest museu. Aquí la gent de la Roca dels Bous amb IWS han fet una cosa molt maca amb iPads, però són vídeos imatges i 3d, em sembla que no incorpora realitat augmentada. Pots veure un vídeo aquí: http://www.youtube.com/watch?v=QAM6uN1HYE4

En realitat augmentada no conec res. El Picasso té aplicació per iPhone però només amb continguts tradicionals. La Miró sembla que preparen una altra.

Gràcies per seguir el que vaig publicant!

28 de setembre del 2011, a les 22:28

Molt interessant. Suposo que molta gent ho valora positivament pel simple fet de cridar l'atenció dels mitjans. Però el que realment hem de valorar és si els visitants que ho han utilitzat han millorat la seva experiència i si s'han transmés coneixments que de la manera tradicional no s'aconseguia.
Desde el meu punt de vista el pitjor que es podria fer és utilitzar la tecnologia de manera hornamental i superficial, i utilitzar-la per cridar l'atenció.

28 d’octubre del 2011, a les 11:15