Curs per a la Xarxa de Museus del Pirineu

15 de setembre 2009

En pocs díes començaré un curs pels amics dels Museus del Pirineu. Serà on-line durant dues setmanes i amb una trobada final per intercanviar punts de vista i possibles aplicacions. Us passo la comunicació que se n'ha fet per si algú de vosaltres està interessat:

  • La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran organitza el curs "Eines d'internet per a la gestió i difusió del patrimoni", que té per objectiu acostar les eines que internet ofereix de manera gratuïta i que poden ajudar en la gestió i la comunicació dels museus/equipaments. El tutor del curs és Albert Sierra, Responsable d'Innovació i Comunicació de la Direcció General del Patrimoni Cultural, un dels impulsors de www.patrimoni.gencat.cat i autor del blog www.museusdospuntzero.blogspot.com

    Tal com el mateix Albert Sierra comenta: "Internet és avui la principal font d'informació per als joves. I per als no tan joves. Un nou món que ha revolucionat la comunicació en tots els sectors, també en el cultural. Com poden els museus i les entitats de patrimoni moure's en aquest nou entorn? Aquest curs pretén donar-vos les eines per passar de la web estàtica al nou Internet, el del 2.0, la transmissió en temps real, el Creative Commons i el treball col·laboratiu".

    El curs es realitzarà del 23 de setembre al 8 d'octubre i comptarà amb una part on-line tutoritzada utilitzant les plataformes que ens ofereix la web: Google Docs, Blogs, Facebook, Flickr, You Tube, etc. fent pràctiques reals. A més, comptarà amb una sessió presencial per discutir les estratègies que cadascú pot adoptar en el futur a Internet en funció de les seves necessitats i per intercanviar experiències. Tindrà lloc al Telecentre de la Seu d'Urgell el dia 8 d'octubre. En aquesta sessió presencial, i exclusivament per als membres de la Xarxa, Joan Giró, director d'Inocua, presentarà el web de la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran, i es mostrarà el funcionament de la intranet.

    ATENCIÓ!! Requisits mínims: és necessari tenir una mínima experiència en treball amb ordinadors: Word, Google, Favorits, e-mail, fotos, etc. També cal connexió a Internet i un compte de correu electrònic. Així com una càmera de fotos digital, preferiblement que gravi també vídeo.És recomanable, però no imprescindible, tenir un ordinador amb webcam.

    Esperem les vostres inscripcions (nom, cognoms, mail, entitat, telèfon) del 15 al 22 de setembre a xarxa@museusdelpirineu.cat o al telèfon 973 626 436 (inscripció gratuïta, places limitades).