Prepareu-vos, arriba el depredador

28 d’octubre 2007

A 300 euros de distància tenim el futur. N'havía parlat de la seva versió telefònica completa, l'Iphone (àifon) en aquest altre post, però ara arriba el seu germà bessó, l'Ipod Touch (àipodtatx) que en principi sembla només un mp3 molt bonic i amb una pantalla tàctil però que en realitat és el primer d'una nova espècie, autèntics devoradors de temps per als quals ja ens podem anar preparant.

Fa dues setmanes van arribar els primers a Barcelona i amb una mica d'insistència i sort en vaig aconseguir un a la AppleStore de la Fnac. Les reticències que tenia en comprar-lo es van esvair ràpidament, al cap de deu minuts ja estava enamorat de la bestiola. Li vaig carregar un parell de discos, les fotos de les vacances i vaig provar la connexió wifi a Internet. Simplement increïble, més enllà de que serveixi per escoltar música, de que sigui el portafotos perfecte, el que ens afecta és que en realitat és un mini portàtil per veure Internet. I que des que el tinc miro Internet més estona amb ell que amb el portàtil. Fins i tot algun dia al restaurant dinant o baixant per la Rambla xuclant dels wifi oberts que vaig trobant pel camí (¡?). El meu fill petit té tres anys i encara li costa una mica moure el ratolí amb precisió. Però no va caldre dir-li com funcionava l'Ipod, així que el va veure me'l va prendre de les mans i va començar a passar les fotos. D'aquí a dos anys TOTS els nens i adolescents que ara tenen telèfon mòbil tindràn un com aquest. Serà Ipod o Iphone o el Samsung que ja està en proves o el Nokia que també està en preparació.

I com es veuen les webs al Touch? Doncs molt més bé del que es podria esperar, fas doble click sobre un paràgraf i automàticament queda centrat a la pantalla amb el text ocupant-la per complet. Les imatges igual. Els formularis, la cerca en Google, tot està solventat de forma sorprenentment senzilla. Té inconvenients és clar, (de moment no llegeix Flash!?) però segueix sent fascinant. I el portes a la butxaca. En els propers mesos veureu com Telefonica, Vodafone i tota la resta fan anuncis a tort i a dret d'Internet als seus mòbils. Comencen la lluita preveient l'arribada de l'Iphone el proper maig de 2008.

Internet ja es mòbil. Preparem-nos perquè aquests dispositius són autèntics predadors, el meu s'ha menjat una estona més de televisió que he deixat de veure, una estona de son i (sorpresa) una estona de llegir el diari. Ara mentre vaig en metro miro els videos que la Tate penja a Itunes i la dosi diària de Mobuzz.tv.

Com es veu la vostra web en un predador?