Aquest mes de maig ha estat realment intens... Tant que pràcticament no he pogut escriures res al blog. Entre els preparatius del Dia Internacional dels Museus 2009, i la munió de cursos, trobades i conferències... gairebé no hem donat a l'abast. Però el resultat de totes aquestes trobades ha estat una considerable càrrega de coneixements del nou Internet i sobre tot un contacte directe amb moltes persones interessants d'aquest entorn. Us faig un mini-resum:
5 de maig: (foto: gencat a Flickr) Trobada dels grups de treball d'e-Catalunya, el portal de treball col·laborariu de la Generalitat. Més info sobre la trobada en la notícia que en fa la Marta Fernàndez. Constatem que hi ha molts centenars... milers! de treballadors de la Generalitat amb ganes d'innovar i millorar en els mètodes de treball. I a més aprofito per trobar-me un moment amb la Francesca Cañas, gestora de comunitats en l'àmbit de salut i que m'explica uns quants secrets de com s'ho fa.
Un parell de dies després vaig a la UdL a fer la segona sessió sobre difusió del patrimoni a Internet pel Màster de Patrimoni que fan allà. Bon ambient i gent motivada. Em trobo amb en Jordi Seró, un arqueòleg i blogger amb qui em conec només pel Facebook i fem una bona xerrada en un bar d'estudiants d'aquells de tota la vida.
El dia 14 vaig a Gavà, convidat pel Museu de Gavà a parlar sobre la seva exposició Xarxes. Els primers intercanvis fa 6000 anys al programa La Ciutat de GavàTV. En Josep Bosch del Museu m'explica l'expo i els secrets que hi ha darrera d'alguns objectes. I neix un debat interessant, que després reproduïm davant les càmeres sobre els insòlits paral·lelismes entre el dues èpoques on les descobertes i la innovació fan el món més interconnectat i més divers alhora, el neolític i el segle XXI. Xarxes comercials que portaven collarets des de Gavà a tota Europa fa 6.000 anys i xarxes virtuals ara...
El dia 20 un altre cop trobada Gencat. Aquest cop un curs per a gestors de comunitats. Comença Sergio Vásquez amb aquesta presentació. Simplement clarivident. Per als que som una mica innocents, ens fa caure la bena dels ulls: qualsevol projecte d'innovació en una organització tradicional significa treure-li el poder a algú que el té ara. I això vol dir negociació o guerra. I la innovació no té perquè guanyar. Molt sovint perd.
Després la Dolors Reig parla sobre les xarxes. Interessant la xerrada però sobretot descobrir aquesta persona que és un autèntic pou d'informació diària sobre els nostres temes. Al seu blog i al seu Twitter.
I el dia 23 cap a Cornellà, al Citilab, a un altre muntatge de l'Anna Fernàndez Mora i en Chris Pinchen, l'InnovaCamp Mediterrània, que va resultar tot un èxit. Si voleu un resum de gairebé tot el que va passar, podeu llegir la blogger oficial de la trobada, la Karma Peiró que en va fer un seguiment detallat. I també podeu seguir el canal de Twitter amb els comentaris que s'hi van fer. InnovaCamp era una "desconferència" o "unconference" o digue-li H. El cas és que pretén superar el model "1 parla, molts escolten" i substituir-lo per un model molt més participatiu. Grup reduït, ponències curtes i tothom participa. I emissió en directe a la web del CitiLab. Va sortir perfecte i els intercanvis d'informació entre tots els que estàvem allà van ser múltiples, cultura, nova política, antropologia visual, programes, buff... de tot... un munt d'idees i de gent interessant. I una eina que treia fum... el Twitter... Però això ja mereix un altre post.
Cursos, trobades i networking
30 de maig 2009
Etiquetas:
Dolors Reig,
Innovacamp,
Karma Peiró,
Twitter
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentarios
Tot un plaer trobar-te. Salut!
3 de juny del 2009, a les 13:31Jo si que vaig aprendre de tots vosaltres!
5 de juny del 2009, a les 20:23Publica un comentari a l'entrada