GobcampEs. Una trobada d'innovadors

18 de gener 2010


Aquest dissabte vaig assistir a una altra iniciativa dels incansables Chris Pinchen i Ana Fernández Mora, el GobCamp, una "desconferència" on hi havia apuntada una selecció destacada de gent que intenta fer coses innovadores a l'Administració. Tant els que parlàvem com, sobretot, els debats on participava tothom.

Jo vaig presentar patrimoni.gencat explicant d'on sortia i com havia funcionat entre el sector del patrimoni i dintre de l'administració com a projecte innovador.

Com la trobada tenia un percentatge especialment alt de bloggers (gairebé tots!) teniu molt bons resums de totes les ponències i les discussions fets per Marc Garriga, Ricard Espelt i Gemma Urgell. Amb això i el que es va dir a Twitter gairebé és com si hi haguéssiu estat. I per si faltava alguna cosa, l'audio de totes les sessions es va emetre en streaming i estarà aviat disponible gràcies a Civicolive, una nova plataforma per emetre en streaming, amb transcripció automàtica de l'audio a text i que el transforma en paraules claus enllaçables a clips d'un minut. Si funciona és la bomba.

La sorpresa per a tots va ser sense dubte Eugenio Moliní que amb una pissarra i un rotulador ens va explicar amb claredat meridiana la relació entre grups i jerarquia, i com els grups tenen energia però sense una mica de jerarquia no són capaços de transformar-la en acció. I la jerarquia per si sola porta a la inacció. I com, si som capaços de negociar amb la jerarquia quines coses són intocables, els no-negociables, aquesta accepta el canvi, controlat, i el canvi es pot produir. Mireu els resums publicats i veureu que tothom va quedar especialment impressionat. Benvingut Eugenio! Moltes idees i molts contactes entre gent que pensem el mateix. Remeneu en els enllaços d'aquest post perquè hi ha moltes idees per aprofitar.

Foto: @joanka68

Actualització: Fotos de l'acte fetes per la gent del Citilab Cornellà. Surto molt... ;)