Estadística d'ús dels mòbils als museus

14 de novembre 2011

Estadística_mòbils_museus_catalunya_twitter Hi ha moltes estadístiques del consum d'Internet per mòbil, totes estan d'acord en que molt aviat mirarem més la web via mòbil que des dels ordinador de sobretaula... Però quin mòbil guanyarà la cursa? Android, iPhone o Blackberry?

No és cap tonteria... si fem aplicacions per mòbils hem de saber per quin sistema les publiquem... Aquest va ser un dels primers temes que vam tractar al #cafesdepatr, una trobada informal (però molt interessant!) de professionals del patrimoni que vam fer al Museu de Guissona. Vam parlar d'Internet mòbil, de Twitter, d'aplicacions, de codis QR, de la musealització, de l'audiovisual... però sobretot de que tot això serveix per al mateix que l'exposició, per fer arribar uns continguts al públic. Té les seves normes específiques, però no hem d'oblidar que és un mitjà, no l'objectiu. La Tablet del Museu de Guissona ens donava recursos que un fulletó no ens pot oferir... Els vídeos, els sons... la tablet que t'avisa quan passes al costat d'un punt amb informació... Molt bé la veritat. Però tot això només té sentit si, com en el cas de Guissona, el contingut que hi ha al darrera és interessant i enganxa.

Teniu les fotos de la jornada al final d'aquestes línies... i com veieu també una estadística... el ganxo del títol. Feta sobre els assistents a la jornada, tots motivats pels museus i les tecnologies... Informal però que coincideix amb les dades d'alguns dels informes actuals: Hi ha encara una bona base de telèfons tradicionals (que es redueix ràpidament), Android està creixent tan ràpid que ja és el primer en nombre de terminals, iPhone segueix en creixement estable, Windows Phone no existeix... i els de Blackberry... estan dubtant entre passar-se a Android o a iPhone...

Twitteros destacats la majoria dels participants, teniu els seus noms per si els voleu seguir. Un bon planter!

Podeu veure les fotos de la trobada aquí.