MuseumNext 2012 Barcelona

30 de maig 2012MuseumNext... El futur dels museus davant dels ulls...

Han estat tres dies absolutament intensos. Des de les dues sessions de dimecres, la que es va fer al MNAC amb la participació de museus catalans i la taula rodona sobre col·leccions on-line, fins al dijous i divendres matí i tarda sense parar, keynotes i ponències, tallers i sessions de preguntes i respostes... Les pauses plenes de converses amb col·legues de primer nivell provinents de tot el món...

Em veig totalment incapaç de fer-ne un resum ara per ara. Si he de triar.... La keynote de la gran estrella, Nancy Proctor, les preguntes i respostes amb la gent del Walker Arts Center, la classe excepcional d' Allegra Burnette, les converses amb Elena Villaespesa... la sessió del primer dia al MNAC amb els dos auditoris plens... Ja anirà sortint tot en els propers mesos... Però per adonar-nos de la influència d'aquest congrés només cal veure l'enorme impacte digital que ha deixat i a través del qual podreu extreure una muntanya d'informació i petits retalls de les sensacions que vam tenir els participants:

Recull de Twitter

#MuseumNext
@MuseumNext
QuèEstanFentelsMuseusCatalans
Primer dia
Segon dia
MarDixon

Blogs

Arrenca MuseumNext
El País
MuseumLines
IndigestioneCulturale
JenniFuchs
ThougDen
Museumofthefuture
Thelearningplanet
DigitalBakers
ComunicaciónCultural
Claireyross

Presentacions

National Gallery
Tate
Mupon
Glamwiki
Glamwiki2
Shakespeare
Victoria&Albert
Yomu
Museomix
SMK

Vídeos

Scapes
Hammellsontherun
Entrevistes
Entrevistes2

Patrocinadors

Yamovi
MailChimp

Organitzador


I un gràcies molt especial a Conxa Rodà per haver-li proposat a Jim Richardson portar MuseumNext a Barcelona. Ha estat un privilegi. Ara si volem repetir l'any vinent ens tocarà anar a Amsterdam...

6 comentarios

Conxa Rodà ha dit...

Moltes gràcies, Albert per la menció:) i sobretot per agregar els continguts. Molt útil.
Comparteixo amb tu que l'experiència MuseumNext a Barcelona va ser molt enriquidora per a tots, tant pels continguts com pel networking i... també per donar a conèixer què estem fent els museus a casa nostra.
Aviat penjarem a la web del Mnac els PPTs i vídeos de les presentacions del dia 23.
Conxa
@innova2

30 de maig de 2012, a les 11:53
Sònia López ha dit...

Molt bé Albert! Coincideixo amb la Conxa: és fantàstic tenir tot el material llistat en un únic lloc.

Jo també valoro molt positivament l'experiència. Sempre són bones ocasions per intercanviar experiències, compartir projectes i relativitzar algunes penes perquè te n'adones que d'incomprensió n'hi ha a tot arreu en major o menor mesura.

El balanç és sense dubte molt positiu i esperem poder-hi ser l'any que ve. Malgrat això, penso que algunes ponències van tenir un regust comercial que en altres esdeveniment d'aquest tipus no he percebut. No passa res perquè la nostra feina és la de reinventar usos i aplicacions, i per tant ja va bé conèixer que s'està fent en certs àmbits. Però tot i això, que no ens donin "dinosaure" per llebre.

30 de maig de 2012, a les 13:52
Elena Villaespesa ha dit...

Muchas gracias por la mención y por recopilar todos estos links. Fue genial la conferencia sobre todo por el rencuentro con antiguos compañeros y por poner cara a muchas personas que he conocido a través de twitter (como a tí). Espero que nos veamos pronto y a ver si os animais todos a venir a Londres. ;)

30 de maig de 2012, a les 22:13
AlbertSierra ha dit...

Moltes gràcies Conxa!!! Efectivament és una doble visió, des d'aquí el que fan a fora i des de fora el que que estem fent aquí.

Sònia, je je... dinosaure per llebre... una mica si... ara, també n'hi va haver d'insòlitament sinceres com les Q&A del Walker.

Elena, nos veremos aquí o en Londres seguro. Un abrazo!

30 de maig de 2012, a les 22:40
Anna Noëlle ha dit...

Hola Albert, Que bé que ho hagis pogut recopilar... i compartir.
Aquí, replantejant-nos la nova web (sembla que era ahir i ja fa cinc anys de la última :-(
Amb molts dubtes però el Museum Next ens ha ajudat a consolidar intuicions.
gràcies!
anna

31 de maig de 2012, a les 10:44
Pilar ha dit...

Y a los que no fuímos tenemos deberes, ver las conferencias y analizar todas las presentaciones :-) gracias por la recopilación Albert!

31 de maig de 2012, a les 22:06